Mannen die ‘You Raise Me Up’ zingen geven je koude rillingen

Een acapella-optreden heeft de unieke mogelijkheid om elk nummer te verbeteren, luisteraars te boeien met puur vocaal talent en de tekst te benadrukken zonder de afleiding van instrumenten.

Dit geldt met name voor Brigham Young University’s (BYU) Vocal Point en hun acapella uitvoering van Josh Groban’s hit “You Raise Me Up” uit 2003. Hun versie blaast nieuw leven in dit geliefde nummer.

BYU Vocal Point werd in 1991 opgericht door studenten Dave Boyce en Bob Ahlander en kreeg al snel bekendheid op de campus nadat hun debuutoptreden uitverkocht was.

Sindsdien heeft BYU Vocal Point talloze onderscheidingen verzameld, waaronder een vijfde plaats in het derde seizoen van NBC’s The Sing-Off.

Hun talent bereikte nieuwe hoogten in december 2018 toen ze op sociale media aankondigden dat ze een platencontract hadden getekend bij Decca Gold, een klassiek label onder Universal Music Group.

“We zijn gewoon normale studenten die geweldige dingen doen,” merkte lid Jason Bromley op.

De videoclip voor “You Raise Me Up” is een krachtige vocale reis.

Tegen een adembenemende achtergrond van bergen en valleien begint de video met één heldere stem, die al snel wordt vergezeld door een andere stem in perfecte harmonie, waardoor een rijk, gelaagd geluid ontstaat.

Het ensemble combineert hun heldere, duidelijke stemmen met indrukwekkende vocale percussie, waardoor hun vertolking nog boeiender wordt terwijl ze het adembenemende landschap doorkruisen.

De harmonieën gaan zo naadloos in elkaar over dat het moeilijk is om de leadzangers te identificeren.

In plaats van simpelweg het origineel te imiteren, bieden ze een verfrissend unieke kijk op dit populaire nummer.

Hun eigen stijl en arrangement schijnen door, vooral met een nieuwe hook aan het einde die de harmonieën versterkt. Een extra studentenkoor voegt toe aan het crescendo, wat resulteert in een krachtige afsluiting.

Je zult dol zijn op de bijzondere uitvoering van “You Raise Me Up” door BYU Vocal Point. Leun achterover, ontspan en geniet van deze unieke en ontroerende uitvoering.

Like this post? Please share to your friends:
Recommended videos