“Opstaan uit de as!” Henry Winklers inspirerende reis van onzeker kind tot ware legende

Hij was degene die zijn ouders “een domme hond” noemden, dus hij groeide op en werd een legende! Hij kon niet eens een boek lezen tot hij 3️⃣1️⃣ was, maar werd de grootste inspiratie voor miljoenen! 😯🤩We durven te wedden dat je deze schokkende feiten over Henry Winkler nog niet wist! 🤫😳 Voor meer – bekijk het artikel! 👇

Henry Winklers pad naar succes en sterrendom is niet zo gladjes verlopen als het lijkt. Weinigen weten dat hij als kind en tiener constant “lui”, “dom” en “dom” werd genoemd, niet alleen door zijn klasgenoten en leeftijdsgenoten, maar ook door zijn ouders. Geloof het of niet, maar tot zijn 31e kon hij geen boek lezen.

Nog steeds met ongediagnosticeerde dyslexie kreeg hij vaak straf op school en moest hij de kritiek in stilte verdragen. Zijn vastberadenheid en sterke wilskracht leidden ertoe dat hij een MFA van Yale University behaalde. Kort nadat hij was afgestudeerd, begon hij aan zijn acteerreis.

Toen Winkler in de 30 was, kwam hij er eindelijk achter wat er achter al zijn worstelingen en uitdagingen zat – dyslexie. Er wordt aangenomen dat het personage Hank dat hij schreef voor een kinderserie zijn eigen portret was, omdat hij zelf ook dyslexie had en in het dagelijks leven voor uitdagingen stond.

Hij heeft een aantal boeken geschreven die hem tot een van de ware legendes van onze generatie hebben gemaakt. Winkler vraagt ook aandacht voor dyslexie door te laten zien dat hij er zelf aan leed, maar dat dit hem er niet van weerhield om zijn dromen na te jagen.

Like this post? Please share to your friends:
Recommended videos