Mijn vader liet me een appartement na met afgebroken muren en rotte vloeren en ik veranderde het in een droomhuis.

Iedereen lachte me uit toen ik het appartement liet zien dat ik van mijn vader had geërfd! 😂🥱Mensen raadden me aan om het te verkopen, maar ik had andere plannen! Niemand geloofde dat ik deze “doorn in het oog” er beter uit kon laten zien, maar het eindresultaat is verbluffend geworden, zoals je in dit artikel kunt zien! 👇


De heldin van dit artikel is een jonge en ambitieuze vrouw die werkt als meubelontwerpster. Ze erfde dit appartement van haar vader, die zijn hele leven als architect werkte.


Hoewel haar vader aan het renoveren was, besloot de vrouw om de bestaande ruimte volledig opnieuw in te richten en het appartement een tweede kans te geven. Er werd besloten om een binnenhuisarchitect in te huren.


Ze begonnen het renovatieproces met een volledige herinrichting. Ze voegden een lange gang toe aan de woonkamer en de ingang naar de keuken werd verplaatst. De vloer bestaat hier uit tegels die hout imiteren. Hoewel de ruimte krap is, durfde de ontwerper het toch aan om de muren niet in een typische lichte tint te schilderen, maar integendeel – de muren en het plafond werden in een rijke groene kleur geschilderd.


Rechts van de ingang zie je een bank met een schoenenrek en een open hanger voor bovenkleding. Hier werd een ingebouwde opbergkast geplaatst met daarin een dienblad voor de kat.

Op de vloer in het woongedeelte ligt visgraatparket en de muren en het plafond zijn in een lichte tint geschilderd. Er staan sneeuwwitte rekken en in het midden van de kamer staat een zachte groep met een tv-hoek. Dichter bij het raam stond een eetgroep met antieke stoelen.


Aangezien het appartement gas heeft, werd er een volwaardige scheidingswand met deur geïnstalleerd tussen de keuken en de woonkamer. Hier is een hoekset geïnstalleerd, die op bestelling werd gemaakt om elke centimeter ruimte rationeel te gebruiken.

Voor de gevels werd een rustige grijze tint gekozen. Maar voor de tegels op de achterwand kozen ze een prachtige minttint, die het belangrijkste kleuraccent in de ruimte werd. Op de plaats van de voormalige doorgang staat nu een koelkast.


Deze ruimte werd ingericht als slaapkamer. De muren werden bedekt met groen behang en er werd een bloemenornament toegevoegd aan de accentmuur. Er werd besloten om panelen op deze muur te plaatsen. Hier werd ook een bed met roze bekleding geplaatst. Er staat een ladekast en een grote spiegel bij het raam.


Omdat de eigenaresse vaak van thuis uit werkt, had ze een volwaardig kantoor nodig dat aan al haar eisen kon voldoen. Deze kamer werd opgedeeld in twee functionele zones: de eerste bevindt zich bij de ingang – dit is een ontspanningsruimte; en de tweede bevindt zich dichter bij het raam – dit is al een werkruimte. De zonering benadrukken met de kleur van de muren zat ook in hun plannen: het recreatiegedeelte werd groen geverfd, maar het werkgedeelte werd wit geverfd.


Ze hebben de badkamer en het toilet niet gecombineerd, omdat dit in de praktijk onhandig is. Als gevolg van de herinrichting is het gedeelte van de gang nu verbonden met de badkamer. Door deze beslissing was het mogelijk om hier een wasmachine te plaatsen. En over afwerking gesproken: er is gekozen voor witte rechthoekige tegels en roze vochtbestendige verf voor de muren.

Like this post? Please share to your friends:
Recommended videos